Povestea Transformo prin ochii Ancăi Dușe - TRANSFORMO
RON
Română (RO)

Povestea Transformo prin ochii Ancăi Dușe

Povestea Transformo prin ochii Ancăi Dușe

Povestea Transformo prin ochii Ancăi Dușe
  • Publicat în: 22 septembrie 2021

Atunci când pui doi artiști față în față și îi lași să dea frâu liber imaginației este imposibil să nu te aștepți la un rezultat care va capta negreșit privirile publicului larg. Așa s-a-ntâmplat și cu Rareș Sâmpăleanu, mintea creativă din spatele Transformo Design, și Anca Dușe, fotograf de profesie. Atât Rareș, cât și Anca și-au dus munca la rang de artă și au găsit un mod atipic de a se exprima.

Inginer la bază, Rareș a avut dintotdeauna o afinitate către a crea tot felul de lucruri menite să le ușureze viața celor din jur. „Iubesc să inventez și să meșteresc soluții care ajută oamenii cu problemele lor cotidiene. O călătorie creativă, o provocare inginerească, un efort antreprenorial și, în final, mulțumirea de a crea un lucru util, care aduce un plus în viața oamenilor, toate acestea dau cu adevărat sens muncii mele”, ne-a povestit mai demult. Așa a luat naștere Transformo Design, o linie de soluții inovatoare și convertibile pentru joacă, studiu, muncă și hobby-uri. Sub umbrela Transformo stau acum trei produse practice, create special pentru omul modern, cu pasiuni și hobby-uri multe, dar cu un spațiu limitat în care să le pună în practică. Cu Original, Max și Mini puteți face cunoștință pe site, acolo unde veți afla și care sunt trăsăturile care le definesc și diferențiază.

Pentru că i-a plăcut dintotdeauna să meargă pe calea creativă și să iasă din tiparele clasice în drumul său spre cele mai ingenioase soluții, atunci când a ajuns întâmplător pe profilul de Instagram al Ancăi, Rareș a știut că acolo, atunci, a descoperit o oportunitate de colaborare în armonie cu brand-ul Transformo. Cunoscătoare în ale istoriei artei, Anca lucrează în industria turismului de aproape 14 ani, specializându-se, în ultimii 5, în fotografie. În 2020, în plin lockdown, Anca a început un proiect inedit în online, menit să documenteze viața ei de nomad care brusc a luat o altă turnură. Astfel, a ajuns să creeze lumi în miniatură prin intermediul cărora să surprindă frumusețea care ne înconjoară chiar și în vremuri noi și nesigure.

Așa s-a concretizat colaborarea cu Transformo, a cărui poveste a spus-o printr-un colaj în trei acte care surprinde de la A la Z natura acestui brand. „M-am gândit să îmbin elementele ca un carusel: trei registre separate, dar totuși fluide și legate din punct de vedere acțiune. Asta pentru că ne-am dorit ca privitorul să aibă o experiență vizuală deosebită. Acțiunea se petrece, pentru un plus de atenție la detalii, chiar pe un birou Transformo la scară 1:1”, a împărtășit cu noi Anca.

Cele trei acte – sau registre, după cum le numește Anca – ilustrează trei momente-cheie în procesul de creație, protagonistul fiind nimeni altul decât Rareș, creatorul Transformo. Călătoria începe odată cu ideea, ilustrată în primul act atât prin numeroase elemente care fac trimitere la noțiunea de început (clipboard-ul cu foile de schițe, creioanele, pensulele încă neatinse de vopsea), dar și printr-un personaj care a îmbrățișat postura de creator: cu creionul în mână, gata să aștearnă pe foaie un nou stil de utilizare eficientă a spațiului.

Pășind în cel de-al doilea act, descoperim întreg procesul de design. Instrumentele de desen îl învăluie pe protagonist, interacționează cu el și îi ghidează pașii din ce în ce mai aproape de produsul finit. Ne situăm într-o zonă ceva mai tehnică, în momentul în care protagonistul se gândește și caută cel mai funcțional mod de a pune ideea în practică.

În final, ajungem la ultimul act, cel mai jucăuș și atractiv dintre pași: finisarea produsului. Protagonistul a găsit ideea, a identificat cea mai optimă metodă de a o pune în practică, așa că acum poate începe distracția!

Întregul proiect Transformo X Anca Dușe a adus împreună doi creatori diferiți, dar cu viziuni similare, care au reușit să redea în trei imagini povestea și atmosfera din jurul Transformo, un brand ingenios, prietenos, de-al casei, care-și găsește loc în fiecare cămin de la mare la mic.

Pe acest website folosim cookies pentru ca tu să te bucuri de o experiență completă și îmbunătățită. Dacă vrei să afli mai multe despre cookies, dă click aici.