O zi de Paște în familie: cu ce ne umplem timpul - TRANSFORMO
RON
Română (RO)

O zi de Paște în familie: cu ce ne umplem timpul

O zi de Paște în familie: cu ce ne umplem timpul

O zi de Paște în familie: cu ce ne umplem timpul
  • Publicat în: 8 aprilie 2021

Unde ne găsește al doilea Paște sărbătorit în aceste vremuri pandemice? Ei, bine, tot acasă, în sânul familiei, în preajma mesei încărcate de bunătăți făcute de mama, mătușa sau bunica. În puținele clipe neaglomerate din zi, când am prins un moment de răgaz să mă gândesc pe-ndelete la de-ale vieții, am ajuns la concluzia că Paștele a fost dintotdeauna acea sărbătoare cu totul cu și despre familie.


Rolul-cheie al fiecărui membru al familiei

În fiecare familie, fiecare membru are un rol pe care nimeni nu i l-a conferit în mod direct, dar pe care toată lumea îl recunoaște, îl respectă și i-l dedică întru totul. Orice sărbătoare are înaintea sa munca din culise, unde toată lumea e invitată și unde fiecare membru al familiei își intră în rol și își ia munca în serios. Apoi, cine gătește cel mai bine, cine prepară cele mai delicioase deserturi, cine alege cele mai potrivite băuturi, cine pune muzica, cine pune masa și cine se asigură că toată lumea e voioase se întâlnesc în sufragerie și masa în familie poate să-nceapă.


Activități în familie

Cuvintele de ordine ale zilei: relaxare, voie bună și distracție. Masa de Paște este locul în care poveștile amuzante, întâmplările cu peripeții și amintirile din copilărie prind contur din vorbe și bucură pe toată lumea. Și uite-așa, ne întindem la istorisit cât e ziua de lungă și nu ne oprește decât întrebarea timidă a vreunui membru al familiei: „ați vrea să jucăm ceva?”.

Jocurile de societate sunt și ele de nelipsit, căci sunt surse interminabile de amuzament. Ba un Activity sau un Nume de cod, ba o Macaua sau un Uno, orice astfel de joc scoate la iveală firea competitivă din fiecare dintre noi, dar și ingeniozitatea, creativitatea și repeziciunea cu care găsim soluții.


Să „Lego” sau să nu „Lego”?

Joaca nu se termină când închidem cutia de la Activity, ci poate continua și sub alte forme, în jurul unei altfel de mese. Una din pasiunile pe care le-am dat mai departe în familie este dragostea pentru universul Lego. Ne place să construim lumi în miniatură, în care poveștile noastre să prindă contur. Și pentru că ne-am dorit dintotdeauna să ne bucurăm de un spațiu dedicat 100% universului Lego, am creat Transformo Original, o masă de joacă ideală pentru pasionații de Lego, care au nevoie de un spațiu amplu în care să-și puna-n practică imaginația.

Iubești Lego, ești creativ și ai nevoie de un spațiu al tău în care să te joci cu ideile? Citește mai multe despre Transformo Original, aici.

Pe acest website folosim cookies pentru ca tu să te bucuri de o experiență completă și îmbunătățită. Dacă vrei să afli mai multe despre cookies, dă click aici.