Despre învățatul prin joacă... - TRANSFORMO
RON
Română (RO)

Despre învățatul prin joacă...

Despre învățatul prin joacă...

Despre învățatul prin joacă...
  • Publicat în: 29 aprilie 2022

Pentru copii, joaca este nelipsită – din momentul nașterii și până la vârsta maturității, această activitate contribuie la dezvoltarea cerebrală și comportamentală, reprezentând fundația pentru întreaga viață.

Tocmai de aceea, învățarea prin joacă este o metodă des folosită pentru a-i ajuta pe copii să conștientizeze ce se întâmplă în jurul lor, dar și să deprindă noi cunoștințe și abilități, fără a privi acest lucru ca pe o povară.

În ziua de astăzi, există multe jocuri special create cu acest scop, putând aminti metoda experiențială Montessori, populară atât în rândul educatorilor și învățătorilor, cât și în rândul părinților. Ce presupune mai exact această metodă? Simplu, copiii exersează anumite abilități cu ajutorul diferitelor jocuri, scopul fiind acela de a stimula interesele într-o manieră naturală, cu alte cuvinte, cei mici învață de drag lucruri care prezintă interes pentru ei.

Pe piața de jucării există o multitudine de jocuri care își propun stimularea abilităților celor mici, însă nu trebuie să uităm de clasicele jocuri, pe care poate că le jucam și noi când eram mici și care nu necesită pregătire prealabilă sau prea mult efort financiar.

Dintre aceste jocuri nu putem să nu menționăm Lego, jocul datorită căruia a început și povestea Transformo! Construind Lego, cei mici își exersează nu doar dexteritatea și imaginația, ci și perseverența – căci nu puține sunt cazurile când construcțiile Lego fie nu ies de prima dată, fie nu au suficientă stabilitate și trebuie reîncepute!

După cum suntem siguri că știți deja, Masa de joacă Transformo Mini este ideală pentru construcții și activități, dar mai ales pentru exprimarea imaginației! Mai mult, masa de joacă poate găzdui pe tăblia sa 9 plăci de bază Lego, pe care cei mici pot așeza și mai apoi fixa piesele Lego sau mini-figurinele.

Totodată, masa de joacă este prevăzută cu spațiu de depozitare și ține loc și de raft, iar cei mici au prilejul de a învăța să aibă grijă de lucrurile lor și să facă curat la ,,masa de lucru’’. Cu alte cuvinte, îți poți responsabiliza cu ușurință copilul și, în timp, deprinderile pozitive vor deveni obișnuință!

Indiferent de jocurile sau maniera pentru care optați când vine vorba despre învățarea prin joacă, sperăm că informațiile de mai sus vă sunt de folos, iar noi ne auzim data viitoare, cu un nou articol marca Transformo Design!

Pe acest website folosim cookies pentru ca tu să te bucuri de o experiență completă și îmbunătățită. Dacă vrei să afli mai multe despre cookies, dă click aici.