5 lucruri pe care le-am învățat jucându-ne cu Lego - TRANSFORMO
RON
Română (RO)

5 lucruri pe care le-am învățat jucându-ne cu Lego

5 lucruri pe care le-am învățat jucându-ne cu Lego

5 lucruri pe care le-am învățat jucându-ne cu Lego
  • Publicat în: 9 iunie 2021

Lego pare de multe ori o „joacă de copii”. Se pare, însă, că studiile ne spun altceva. Datorită complexității jocurilor de Lego, acestea au ajuns să devină mai mult decât o simplă joacă, ci chiar forme de terapie pentru copii cu diferite tulburări spectrale sau non-spectrale. Construcțiile Lego implică concentrare, iscusință și stimulează procesele cognitive ale celor mici, dar în același timp le lasă libertatea de a fi creativi și imaginativi.

Ce am învățat jucându-ne cu Lego de-a lungul timpului?


#1 Cum să rezolvăm probleme de matematică și spațiu

Poate vă gândiți că este simplu, însă joaca cu Lego presupune adesea calcule de matematică, predicții și analogii. Toate acestea ajută copiii să-și dezvolte inteligența numerică și spațială, poate chiar fără să-și dea seama că fac... matematică.


#2 Dezvoltare psihomotorie

Motricitatea fină este unul dintre aspectele esențiale în dezvoltarea copiilor. Încă de la vârste mici este recomandat să lucrăm cu ei prin activități ce implică joaca sau lucrul cu obiecte de dimensiuni reduse, pentru a le permite să se dezvolte sănătos din punct de vedere muscular.


#3 Creativitatea și imaginația la loc de cinste

Parcă am fost prea serioși. Da, până la urmă, Lego este despre creativitate. Despre „thinking out-of-the-box”. Despre inventat locuri și lucruri noi. De aceea susținem cu tărie că joaca cu Lego stimulează creativitatea și lasă imaginația copiilor (dar și a adulților) să zburde prin meleaguri nemaiîntâlnite.


#4 Perseverență și ambiție

Știi cum e atunci când încerci să rezolvi o problemă și nu reușești să ajungi la un rezultat, dar totuși nu renunți? Ei bine, asta ne-a învățat pe noi Lego. Atunci când piesele par că nu se potrivesc, mai încerci o dată. Și încă o dată, până iese. Perseverența și ambiția sunt două calități pe care vrem să le insuflăm celor mici pentru a ajunge adulți responsabili și dornici să-și îndeplinească visurile.


#5 Concentrare, focus

În această eră a tehnologiei primim constant o multitudine de informații, care mai de care. Suntem adesea distrași de sunetul notificărilor de pe telefon, de apeluri sau mesaje care poate nu au o atât de mare importanță pentru noi. Dar totuși, renunțăm la ceea ce facem și revenim la telefon. Construcția Lego este acel tip de activitate care te va face să uiți că există altceva în jur pentru câteva ore, iar asta nu doar că te va reconecta cu tine (adultul), dar îl va ajuta și pe el (copilul) să învețe să-și distribuie atenția corect.

Voi ce ați învățat din joaca cu Lego? Și mai ales... cum reușiți să păstrați construcțiile intacte și să nu ocupe mult spațiu? Dacă încă n-ați găsit o soluție pentru asta, vă dăm un hint aici.

Etichete:

Pe acest website folosim cookies pentru ca tu să te bucuri de o experiență completă și îmbunătățită. Dacă vrei să afli mai multe despre cookies, dă click aici.